Organisatie­diagnoses

Onze  organisatie staat aan het begin van een verandertraject, maar het is nog niet duidelijk hoe één en ander vorm gaat krijgen.

Waar staat de organisatie nu, hoe moeten we ons team of onze afdeling anders inrichten? Hoe moeten wij ons (her)positioneren binnen de organisatie?
Maar ook technologische ontwikkelingen of nieuwe wetgeving, denk hierbij aan de wet Open Overheid, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), of het voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen kunnen vragen oproepen, waarbij je je afvraagt 'kunnen of moeten wij hier binnen de organisatie iets mee?'

Organisatiediagnoses

Het uitvoeren van een gedegen organisatiediagnose biedt uitkomst bij dit soort vraagstukken. Denk hierbij aan:

  • Quickscan (deze geeft binnen 2 tot 10 dagen snel en duidelijk inzicht in een situatie)
  • Innovatie-diagnose
  • Informatiecultuur-diagnose
  • Verandervermogen-diagnose

Op basis van individuele interviews, groepsinterviews, desk-research en bezoek aan de werkvloer (meekijken met werkprocessen), maken we een diagnose van de huidige situatie. Waar staan we nu? Wat gebeurt er als we niets doen? Hoe ziet de ideale toekomstige situatie eruit?

Gebruikte methodieken zijn o.a.:

  • Strategie-raamwerk (Model Elinoo);
  • Toetsing op kwaliteit op basis van het INK-model;
  • Of desgewenst maatwerk.

Resultaat

Deze uitkomsten leiden tot een totaaldiagnose van de situatie en de gewenste uitkomsten of veranderingen. Ook kan het advies volgen om een vervolgdiagnose te doen. Het kan zijn dat een verandertraject nodig is om tot ideale situatie te komen. De verandering begint bij een goed en gedragen plan. Dit plan kunnen we samen, met de groep, maken in een workshop op maat. 

Meer weten?

Neem direct contact op. Bel vrijblijvend met 06-48 82 70 86 of stuur een mail. Contact